2008

Jaha, då var snart detta år över. Ett år fyllt av finanskriser, mord, skandaler och en hel del bloggar. Säkerligen har detta år varit tungt för många, det blir nog inte så mycket roligare 2009, tyvärr. Inte som det ser ut nu i alla fall. Aja, man får glädja sig åt det lilla.

Apropå bloggar så har ju Språkrådet uttökat svenska språket ytterligare, och bloggbävning har nu blivit ett officiellt ord - att väldigt många bloggsidor samtidigt behandlar ett ämne som de kallar det.

Australien och Nya Zeeland är redan där, i 2009. Om ett tag även Singapore och Indien. Sen även vi. Borta från detta mörka 2008, till troligtvis ett ännu mörkare år vad gäller finanskrisen och jobb. Vi får väl se det såhär - Always look on the bright side of life!

Gott nytt år!


Wikegård

Denna underbara Wikegård! "Dick Axelsson blir aldrig någon riktigt bra hockeyspelare. Han är för korkad." Haha, hur skön kan bli? Dick Axelsson tillförde inte mycket i Djurgårdsdräkten, inte frammåt i alla fall... Liraren kan fortfarande bli bra, men glider han runt som han gör nu är det nog inte mycket att göra. Lyckas han inte i Färjestad kan han nog säga tack och adjö till Detroit. Detta är ju såklart bara spekulationer, men det snackas om att han föredrar krogen framför träningar.


Smarthead

Bankrånare har väl aldrig varit kända för att vara smarta men att skriva hoten på sitt eget lönebesked är nog ändå le top of puckhet. Bara för farbror blå att lugnt och stilla åka hem till honom och så var hans närmaste framtid borta. Det var heller ingen större summa, 400 dollar... Trött man blir.

Parlamentet

I år fyller Parlamentet 10 år, och de ska tydligen firas med ett specialavsnitt på torsdag. Jag var ändå hyfsat ung när programmet kom 1999, men jag kommer ändå ihåg hur underbart roligt det var! Det var komiker som Robert Gustafsson, Helge Skoog, Babben Larsson, Johan Wahlström och Annika Lantz m.fl som ägde showen då, och det var faktiskt humor som levererades. Det funkade bra ett par år, ganska många år faktiskt. Men sen hände något. I samband med att svenska folket fick veta att det mesta som sades kom från manus tappades lite känsla, även fast det är ganska självklart att de måste sitta och skriva lite innan. Visst kan André Wickström och Björn Gustafsson komma med något roligt då och då, men inget slår gamla tidens panel, som några sitter kvar idag som tur är. Henrik Dorsin håller dock hög kvalitet. Förresten, finns det något skämt som inte handlar om sex nu för tiden?

Nej, på detta område passar "det var bättre förr" ganska klockrent in.


Greatest Guitarist

Tidningen Rolling Stones som många förhoppningsvis har hört talas om, satte för ett ganska bra tag sedan ihop en lista över de 100 bästa gitarristerna genom tiderna - The 100 Greatest Guitarists of All Time.  Inte oväntat valde de Jimi Hendrix på första plats. Redan där anade jag oråd. Eller vänta, sa jag att det inte var oväntat? Är det bara jag som inte ser storheten i den liraren? Förresten, vad gör en gitarrspelare till bra? Snabbhet? Teknik? Tydligen inte, inte enligt Rolling Stones, och inte enligt mig heller för den delen.

Här är deras topp 10;

1 Jimi Hendrix
2 Duane Allman of the Allman Brothers Band
3 B.B. King
4 Eric Clapton
5 Robert Johnson
6 Chuck Berry
7 Stevie Ray Vaughan
8 Ry Cooder
9 Jimmy Page of Led Zeppelin
10 Keith Richards of Rolling Stones

Jag är ytterst tveksam till denna lista. Är det de mest inflytelserika gitarristerna de har valt? Troligtvis spelade de i alla fall in en hel del. B.B King och Chuck Berry är ju skaparna av rock 'n' roll, så visst, de får väl vara där de är. Hur man kan sätta Keith Richards där, han kan spela, inte mer än så. Ni ska också veta att man satte Kirk Hammet, Metallicas gitarrist, på elfte plats. För högt säger jag. Hur som helst, det jag ville få ut av det här var att man satte Mark Knopfler på 27:e plats. Det är ju helt sjukt! 27:e plats!! Här; Kika på denna video, lugnt det bästa solot genom tiderna, och missa för guds skull inte höjdpunkten som kommer i slutet. Mark Knopfler of Dire Straits.




Enligt mig bästa gitarristen genom tiderna. Helt egen stil, egen teknik och sjukt bra album. Den som var lite revolutionerna på den tiden, och även idag är att han spelade och spelar utan plektrum.

I och med denna låt; Money for nothing är jag beredd att säga att det blev världens största band under mitten av 80-talet.



Här är också hela listan, men inte från Rolling Stones sida för de har lyckats göra något helt puckat som gör att man inte kan se alla samtidigt utan bara bläddra bland dem.

PS. Vem f-n är Ry Cooder?

Raketisar

Duktigt Aftonbladet. De måste få betalt av fyrverkeritillverkarna för att lägga in annonsen på fyratumsbomber högst upp på sidan för att folk ska köpa slut dem innan dessa blir förbjudna i mars nästa år. Folk kommer ju kasta sig ut ur stugorna för att få tag på ett exemplar så de kan vara lite farliga även nästa nyår.

Det var förresten en 16-åring som dog förra året, men hur mycket berodde det på själva bomben i sig? Beror nog mer på innehavaren.

Så skynda er nu, de tar snart slut!


Ronaldo

Inlägget var längre till en början, men datorn hängde sig och pallar inte skriva om allt...


Nu är Ronaldo i farten igen. Och då menar jag inte dagens superstjärna, Christiano Ronaldo, utan liraren som blev utsedd till världens bästa spelare efter VM 2002. Han ska tydligen tillbaka igen. Tänkte på en sak.. Om man säger Ronaldo till någon idag, så tror 99 % att man menar Christiano Ronaldo. Kommer ihåg när det begav sig för den sistnämnda att det hette Ronaldo och Christiano Ronaldo, medan det idag blir Ronaldo och "Han den där. Vad heter han nu igen? Han som var grym för ett par år sen...".

Är det inte lite sent att komma nu, 32 år gammal och säga att man ska tillbaka till toppen igen? Ja, det är det.


När det begav sig

Hakuna matata!

Soundtrack of my life!


Darth Vader blir tenor

Vad händer med världen? Nu har George Lucas sagt ja till att Star Wars som musikal i London nästa år. Star Wars - A musical journey som den ska heta. Det började redan gå utför i och med den tecknade filmen som gjorde att det här lilla heliga över rymdsagan förlorades. Men musikal... Ännu ett steg längre ner i träsket. Då har jag ändå ingen emot musikaler i sig, men Star Wars! Som musikal! Är inte Lucas nöjd med de pengar han har dragit in? Han är ju ändå den filmskapare som har tjänat mest genom tiderna - 3,9 miljarder, duger inte det?


Money money money

Någon djävel har vunnit 110 000 000 kronor, och vet inte om det! Det är ju helt sjuka siffror och tydligen får bara vinnaren ut pengarna om han har kvar kupongen, om han nu upptäcker att han är vinnaren dvs... Jag hade tagit livet av mig om jag hade kommit på det när det är för sent, eller om jag inte skulle hittat kupongen. Aja... Grattis till denna lycklige sate och hoppas att han vaknar upp ut dvalan snart och inser att han är multimiljonär. Grattis!

                                             

Bra länkar

Lite bra och trevliga länkar. En del känner ni nog till.


  • Brafiler.se - Massor med grejjer att fixa med.
  • Bredbandskollen.se - Får du hastigheten du är utlovad?
  • IMDB.com - Varje filmälskares Mekka.
  • IE7 Pro - Använder du Internet Explorer och vill ha bort all reklam  - ladda hem!
  • Adblock Plus - Samma för Firefox-lirare.
  • Kossan.se - Roliga filmer etc. Här kan flera timmar spårlöst försvinna.
  • Moderskeppet.se - Den ultimataste skönaste sidan att lära sig Photoshop.
  • TV-planeten.se - Min favoritsida när det gäller tv-tablåer.
  • 1000apor.se - Denna sida hoppas jag ni har besökt. Humor på hög nivå.
  • Tjuvlyssnat.se - Många timmar kan försvinna på denna sida.
  • Tyda.se - Överlägset enklaste och bästa lexikonet på nätet.
  • Timeticker.com - Vad är klockan på andra sidan jorden?




Björn Gustafsson...

... kom tvåa i Aftonbladets lista över de personer som har satt mest avtryck under 2008, tror jag, man vet aldrig med den här tidningen. Visst, avtryck har han satt. Melodifestivalen, och kärlekssånger, och Parlamentet och Benjamin och det ena efter det andra. Men är han verkligen kul som alla säger? Självklart har man skrattat åt honom, det har alla gjort, även om många kanske inte vill erkänna det. Eller så är det så att 86 % av hans fanskara består av tjejer, och då kanske man förstår att han blev stor, eller nåt.

Så lycka till Björn, men du blir aldrig större eller bättre än the one and only - Robert Gustafsson! Kom ihåg det! Hmpf!


Mäktigast i Sverige

I Aftonbladet går det att läsa att herr statsminister är landets mest inflytelserika person för andra året i rad. På andra plats Anders Borg som sedan följs av riksbankschefen Stefan Ingves och Mona Sahlin. Det trevliga i kråksången är att Zlatan kommer på en sjätteplats, före personer som leder landet. Exempelvis Carl Bildt, Jan Björklund, och självaste kungen kommer inte förrän på femtonde plats. Tungt. Ingen av Callarna kan vara särskilt nöjda med att se en divig halvjugoslav högre upp på listan. Märkligt dock att finna Caroline Gynning på trettionde plats. Kul för henne, men...

 

Mamma Mia vilken överskattad film!

Jag vet, den här filmen hade premiär typ strax innan högertrafikomläggningen, men jag såg den inte förrän ett par dagar sedan. Mamma Mia! alltså, som den heter. Den har ju fått sådana extrema recensioner att jag trodde att den skulle typ toppa IMDB's topplista. Överskattad is the word när det gäller denna film. Visst, den var inte dålig, det var trots allt riktigt bra skådespelarinsatser från Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, vår svenska Hollywood-skådis Stellan Skarsgård, för att inte tala om underbara Amanda Seyfried. Handlingen var lite väl tunn, och om man inte diggar ABBA, är inte filmen mycket att se på. Jag har dock inte något emot dem, men kanske att Mamma Mia! hör hemma på musikalscenerna.



Jag ger dock filmen 2,5 / 5 små glada apor, man blev ju ändå väldigt glad av filmen.


SCH!

Inte kan det vara kul att vara Alex Schulman i dessa dagar (inte Calle för den delen heller). Hur mycket skit kan man egentligen ta innan man sprängs? Okej, han ger skit också, men det är ju dock väldigt hög klass på det skitet. Vill man ha humor på hög nivå, då ska man leta sig in på sidan 1000apor. Extremt roligt kort sagt. Men att få ta alla kommentarer varje dag, de flesta 36+, kan ändå inte vara så himlans enkelt. Att hela tiden få höra vilken idiot man är som driver med dessa människor, och hur man borde torteras inför hela jordens befolkning. Men det folk ska veta är att herrarna Schulmans är dagens humorgeni. Visst, de äldre kanske inte tycker detta är kul men i de flesta fallen handlar det om okunskap. Vi lever inte kvar i den värld där Galenskaparna och Hasse & Tage härskade över det svenska humorschlapet. Detta är 2000-talet. Alex och Calle Schulman är grymma, och de lär samtidigt vara glada över all denna gratisreklam de får för sidan. Ta bara när Alex var med i SVT:s Debatt. Hur många sidvisningar drog inte det? Fina intäkter för bröderna som kanske behöver motståndarna också.

Länge leve Schulmans!


Lika som bär

Det var dock inte jag som var först med denna, men visst är den underbar? Fantastisk!            



RSS 2.0